Υποθυρεοειδισμός

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ο θερμοστάτης του οργανισμού μας, όταν υπολειτουργεί διαταράσσονται η λειτουργία της καρδιάς –ταχυαρρυθμίες, ο μεταβολισμός των λιπών-υπερχολοστερολαιμία, ο μεταβολισμός –αύξηση σωματικού βάρους, εύκολη κόπωση, η θερμοκρασία του σώματος-εξάψεις, η συμπεριφορά –αναίτιος εκνευρισμός, κατάθλιψη.
Πως θεραπεύεται; Με θεραπεία υποκατάστασης , χορήγηση θυροξίνης σε χάπια, τα συμπτώματα προοδευτικά υποχωρούν και με την σωστή διαιτητική υποστήριξη τα κιλά μειώνονται.


Αρχικά μετράται ο μεταβολισμός με εργοσπιρομέτρηση (μέθοδος ακριβείας) για να γνωρίζουμε πόσες θερμίδες καίτε , η σύσταση σώματος για να δούμε πόσο λίπος και πόσους μύες έχετε (μόνο οι μύες συμμετέχουν στον μεταβολισμό και καίνε θερμίδες) και συμπληρωματικές αναλύσεις αίματος αν απαιτούνται. Κατόπιν είμαστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε μαζί σας το διαιτολόγιο που θα διορθώσει το βάρος και θα βελτιώσει συνεργηστικά με την φαρμακευτική αγωγή την υγεία σας, αποφεύγοντας τροφές που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.Ο Υποθυρεοειδισμός είναι σύνθετο νόσημα με συνοδό αύξηση του σωματικού βάρους. Όταν επιτυγχάνεται η φαρμακευτική του ρύθμιση, είναι ήδη αργά για το σώμα, που εν τω μεταξύ έχει επιφορτισθεί με επιπλέον κιλά. Ο οργανισμός αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους, όσο αυστηρή κι αν είναι αυτή. Εμείς παρεμβαίνουμε με θεραπευτική διατροφή η οποία αντιστρέφει την προσθήκη κιλών στο σώμα και παράλληλα με την απώλεια βάρους οι ασθενείς μας επιτυγχάνουν μείωση της δόσης θυροξίνης που τους χορηγείται από τον γιατρό τους.
Η  Δίαιτα Γκότσης αποκτά μεγαλύτερη αξία στις γυναίκες που πάσχουν ταυτόχρονα και από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (τριχοφυΐα, ανωμαλία στην περίοδο, αυξημένο βάρος, ακμή).
Σας παρακολουθούμε τακτικά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των συμπτωμάτων και του βάρους σας και σας παρέχουμε  διαιτολογική και ψυχολογική υποστήριξη όσο συχνά απαιτείται.

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 70 , 3ος όροφος

ΤΗΛ.: 27310 72272

info@drgotsisdiet.gr