Γαστρεντερολογικά Νοσήματα

Τα γαστρεντερολογικά νοσήματα αποτελούν μια τεράστια κατηγορία νοσημάτων με ποικίλη συμπτωματολογία. Δυσκοιλιότητα , Αιμορροΐδες, Γαστρο-οισοφαγική Παλινδρόμηση, Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου, Νόσος Crohn, γαστροπάθειες, ογκολογικά νοσήματα του γαστρεντερικού,κα.
Όλα τα νοσήματα αυτά απαιτούν ειδική διατροφική παρέμβαση και πολλές φορές συνταγογράφηση ειδικών διατροφικών σκευασμάτων. Κάθε ασθενής έχει μοναδικές ανάγκες γι' αυτό οι απλές –γενικές συμβουλές διατροφής, ακόμη και όταν εφαρμόζονται, δεν βελτιώνουν ικανοποιητικά την κλινική εικόνα με αποτέλεσμα συνεχή ενόχληση από τα παραμένοντα συμπτώματα.


ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ (ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ)


Αποτελεί κοινή πάθηση σε εκατομμύρια ενήλικες και οφείλεται σε φλεγμονή τμημάτων του τελευταίου τμήματος του λεπτού και του αρχικού τμήματος του παχέος εντέρου. Πολλά τρόφιμα ενοχοποιούνται για τα συμπτώματα που εμφανίζονται (πρήξιμο, πόνος, αέρια , δυσκοιλιότητα ή διάρροια) με εξάρσεις και υφέσεις που εναλλάσονται επηρεαζόμενες ως επί το πλείστον από την ψυχολογική κατάσταση του πάσχοντος.
Πως θεραπεύεται; Χορήγηση ειδικών αντιφλεγμονωδών δισκίων και αποφυγή των ύποπτων τροφίμων μειώνουν αισθητά τα συμπτώματα και ανακουφίζουν τον ασθενή.
Αρχικά μετράται ο μεταβολισμός με εργοσπιρομέτρηση (μέθοδος ακριβείας) για να γνωρίζουμε πόσες θερμίδες καίτε , η σύσταση σώματος για να δουμε πόσο λίπος και πόσους μύες έχετε (μόνο οι μύες συμμετέχουν στον μεταβολισμό και καίνε θερμίδες) και συμπληρωματικές αναλύσεις αίματος αν απαιτούνται. Κατόπιν είμαστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε μαζί σας το διαιτολόγιο που θα διορθώσει το βάρος και θα βελτιώσει συνεργηστικά με την φαρμακευτική αγωγή την υγεία σας, αποφεύγοντας τροφές που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Σας παρακολουθούμε τακτικά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των συμπτωμάτων και του βάρους σας και σας παρέχουμε ιατρική, διαιτολογική και ψυχολογική υποστήριξη όσο συχνά απαιτείται.


Γαστρίτιδα - Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση

Η φλεγμονή του επιθηλίου του στομάχου ανεξαρτήτως αιτιολογίας καλείται γαστρίτιδα ενώ η είσοδος όξινου γαστρικού υγρού από τον στόμαχο προς τον οισοφάγο γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Συμπτώματα όπως το πρήξιμο στο ψηλότερο σημείο της κοιλιάς, ο οπισθοστερνικός καύσος, οι αναγωγές και ο πόνος είναι συνήθη στα δύο αυτά νοσήματα.
Πως θεραπεύεται; Ανάλογα με την αιτία, και την παθογένεια ή μη υποκείμενης νόσου, χορηγούνται αντιόξινα δισκία, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και συστήνεται ειδικό διαιτολόγιο με αποφυγή των ένοχων τροφών.

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΠΑΤΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Πλατεία Γεωργίου 'Α,40 1ος όροφος
ΤΗΛ. 2610 000580

info@drgotsisdiet.gr