Πολυκυστικές Ωοθήκες

Το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι μια σύνθετη παθολογική οντότητα που οφείλεται στην διαταραγμένη έκκριση γυναικολογικών ορμονών και προκαλεί συνήθως ακμή, τριχοφυΐα, ανώμαλο κύκλο και αύξηση σωματικού βάρους, ακόμη και χωρίς την ανεύρεση κύστεων στις ωοθήκες. Πολλές φορές στις εξετάσεις αίματος διαπιστώνεται αύξηση του σακχάρου (λόγω ινσουλινο-αντίστασης) και δυσλιπιδαιμίες (αύξηση χολοστερόλης/τριγλυκεριδίων). 


Η σίτιση γυναικών που πάσχουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών απαιτεί φαγητό χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου σε συνδυασμό με συνταγογράφηση ειδικής άσκησης. Η σωστή σίτιση του συνδρόμου έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, την ρύθμιση της εμμηνορρυσίας και την σημαντική μείωση της τριχοφυΐας και της ακμής.
Οι ασθενείς  επιτυγχάνουν μείωση του βάρους τους από την 1η εβδομάδα της θεραπευτικής Δίαιτας Γκότσης που εφαρμόζουμε και απολαμβάνουν μόνιμα αισθητικά αποτελέσματα από τον 1ο μήνα.
Να θυμάστε ότι η ενασχόληση με την διόρθωση του βάρους θα πρέπει να γίνεται το ταχύτερο δυνατό και στην μικρότερη ηλικία για να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, ιδίως για τα κορίτσια στην εμμηναρχή.

Απαιτείται πάντα συμβουλή Κλινικού Διαιτολόγου εξειδικευμένου στην Παχυσαρκία.

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 70 , 3ος όροφος

ΤΗΛ.: 27310 72272

info@drgotsisdiet.gr