Σακχαρώδης Διαβήτης

Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου >106mg/dl συνιστούν τον προδιαβήτη και τα επίπεδα >120 mg/dl τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος διακρίνεται σε τύπου Ι και ΙΙ και οφείλεται στην έλλειψη παραγωγής ινσουλίνης από το πάγκρεας από την πρώτη παιδική ηλικία (τύπου Ι) και στην προοδευτική μείωση της απόκρισης των κυττάρων στις εντολές της ινσουλίνης αντίστοιχα (ινσουλινοαντίσταση, τύπου ΙΙ). O αρρύθμιστος Διαβήτης προκαλεί μάκρο-και μίκροαγγειοπάθειες λόγω της υπερβολικής γλυκόζης που κυκλοφορεί στα αγγεία με αποτέλεσμα να καταστρέφει τα μάτια, τους νεφρούς, τα πόδια, τα αγγεία και τελικά να επιφέρει το θάνατο.


Αρχικά μετράται ο μεταβολισμός με εργοσπιρομέτρηση (μέθοδος ακριβείας) για να γνωρίζουμε πόσες θερμίδες καίτε , η σύσταση σώματος για να δούμε πόσο λίπος και πόσους μύες έχετε (μόνο οι μύες συμμετέχουν στον μεταβολισμό και καίνε θερμίδες) και συμπληρωματικές αναλύσεις αίματος αν απαιτούνται. Κατόπιν είμαστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε μαζί σας το διαιτολόγιο που θα διορθώσει το βάρος και θα βελτιώσει συνεργηστικά με την φαρμακευτική αγωγή την υγεία σας, αποφεύγοντας τροφές που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Σας παρακολουθούμε τακτικά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των συμπτωμάτων και του βάρους σας και σας παρέχουμε διαιτολογική και ψυχολογική υποστήριξη όσο συχνά απαιτείται.
Σε ενημέρωσαν ότι μπορείς να αυξήσεις την ινσουλινο-ευαισθησία σου με ειδική διατροφή και κατάλληλη άσκηση;
(Συστάσεις International Diabetes Federation Consensus Paper.2007) www.idf.org

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 70 , 3ος όροφος

ΤΗΛ.: 27310 72272

info@drgotsisdiet.gr