Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι για εμάς ένα συστηματικό νόσημα πολυπαραγοντικής αιτιολογίας. Πολλά είναι τα νοσήματα ή οι συνήθειες/κληρονομικότητα, που εμπλέκονται στην ακούσια αύξηση του Σωματικού Βάρους και η οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του είναι ανεπιτυχής αν δεν θεραπευτεί το υποκείμενο νόσημα.
Τα τελευταία 30 χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική, κάθε λογής «ειδικοί» πρότειναν εκατοντάδες «δίαιτες-διατροφές» σε σημείο διαστρέβλωσης πολλών ιατρικών όρων και φυσιοπαθολογικών εννοιών. Είναι βέβαιο ότι όλα αυτά έχουν προκαλέσει σύγχυση και σωρεία ιατρικών λαθών με ζημία της υγείας του ασθενούς.


Αρχικά μετράται ο μεταβολισμός με εργοσπιρομέτρηση (μέθοδος ακριβείας) για να γνωρίζουμε πόσες θερμίδες καίτε , η σύσταση σώματος για να δούμε πόσο λίπος και πόσους μύες έχετε (μόνο οι μύες συμμετέχουν στον μεταβολισμό και καίνε θερμίδες) και συμπληρωματικές αναλύσεις αίματος αν απαιτούνται. Κατόπιν είμαστε έτοιμοι να ετοιμάσουμε μαζί σας το διαιτολόγιο που θα διορθώσει το βάρος και τα νοσήματα που το συνοδεύουν.
Εφαρμόζουμε την Δίαιτα Γκότσης με τακτική μηνιαία παρακολούθηση και ταυτόχρονα συστήνουμε ειδική εξατομικευμένη άσκηση με την Μέθοδο FITT.
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα γιατί η απώλεια αφορά μόνο λίπος και όχι μυϊκή μάζα, η Δίαιτα Γκότσης στηρίζεται στην Ανατομία του Σκελετού σας γι' αυτό και αποτελεί απολύτως αξιόπιστη και ασφαλή ιατρική επιλογή.
Να θυμάστε η μείωση του βάρους δεν είναι απλό ζήτημα υγείας, να αποφεύγετε εφαρμογή «διαιτών» που σας σύστησαν γιατί τότε ένα είναι βέβαιο:

Αφού κάνει για όλους τότε σίγουρα δεν είναι για εσάς.

Δεν είναι περίεργο να τρως λίγο και να μην χάνεις κιλά;
Σε ενημέρωσαν ότι οι δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων μειώνουν τον μεταβολισμό σου και οδηγούν σε απώλεια μυών;
(American Obesity Association, www.obesity.org )

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 70 , 3ος όροφος

ΤΗΛ.: 27310 72272

info@drgotsisdiet.gr