Αθλητική διατροφή

Αθλητική διατροφή

Βελτιώνουμε εγγυημένα την αθλητική απόδοση και την μυική ανάπτυξη με εξειδικευμένη σίτιση των αθλουμένων λαμβάνοντας υπόψη το άθλημα και την υγεία σας.

Σε έναν χώρο που κυριαρχεί ή άγνοια και η παραπληροφόρηση από τα γυμναστήρια και τους κάθε λογής «ειδικούς» οι συμβουλές μας, σας αυξάνουν τα χαρακτηριστικά που επιθυμείτε, προστατεύοντας την υγεία σας από άχρηστα συμπληρώματα-σκόνες.

Διενεργούμε εργοσπιρομετρία για την μέτρηση του μεταβολισμού σας με απόλυτη ακρίβεια και βιοηλεκτρική εμπέδιση για την μέτρηση της μυϊκής σας μάζας.

Παρακολουθούμε ενεργά την αθλητική σας πρόοδο και παρεμβαίνουμε με συνταγογράφηση άσκησης ανάλογα με τις ανάγκες σας μέχρι να επιτύχετε τους στόχους σας.

Αθλητικοί σύλλογοι και ομάδες παρουσιάζουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην διατροφή τους η οποία πρέπει να διαφοροποιείται στην φάση προετοιμασίας, αγώνων, αποθεραπείας- αποκατάστασης
κλπ.

Να θυμάστε τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν συνδυάζετε το κάθε στάδιο της Δίαιτας Γκότσης με την αντίστοιχο πρόγραμμα άσκησης εξατομικευμένο για τις μοναδικές ανάγκες σας.

 

Αφού μετρήσουμε με ακρίβεια το σωματικό σας λίπος με Βιοηλεκτρική Εμπέδιση το μηχάνημα υπολογίζει βάση της μυϊκής σας μάζας ποιο είναι το υγιές λίπος που πρέπει να περιέχει το σώμα σας. Άρα γνωρίζουμε όχι μόνο το συνολικό λίπος αλλά και το περιττό που πρέπει να χάσετε. Η απώλεια είναι μόνιμη και αφορά είτε ολόκληρο το σώμα είτε τοπικά.

Προσοχή στις περισσότερες «δίαιτες» που κυκλοφορούν οι θερμίδες είναι πολύ λίγες με αποτέλεσμα το πρώτο που χάνεται να μην είναι λίπος αλλά μυϊκός ιστός.

Το σώμα μας, προστατεύει το λίπος για ώρα ανάγκης, γι' αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτύχουμε μόνιμα αποτελέσματα με πείνα.

Η διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο κατά την αποκατάσταση τραυματισμών γιατί προσφέρει τα θρεπτικά συστατικά για την ανάπλαση των τραυματισμένων ιστών.

Απαιτείται μαζί με την φυσιοθεραπεία σωστή θρέψη για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη βελτίωση. Επειδή οι κακώσεις αφορούν επί το πλείστον μύες και οστά η ταυτόχρονη ανάπτυξη λίπους δεν είναι επιθυμητή. Η  διατροφή που εφαρμόζουμε καλύπτει ακριβώς αυτές τις ανάγκες.

Συνεργαζόμαστε με τον φυσιοθεραπευτή για την καταλληλότερη υποστήριξή σας.

Η μυϊκή μάζα αποτελεί το σύνολο του γραμμωτού ιστού στο σώμα μας και επιτελεί σοβαρές λειτουργίες όπως:

  • Κίνηση
  • Στήριξη σώματος
  • Στήριξη- προστασία οργάνων
  • Καύση σακχάρων στα μιτοχόνδρια
  • Αποθήκευση γλυκογόνου

Στο γραφείο μας μετράμε με Βιοηλεκτρική Εμπέδιση, με απόλυτη ακρίβεια τα κιλά της μυϊκής σας μάζας και παρακολουθούμε τακτικά την πορεία της.

Σε συνδυασμό με την άσκηση που ακολουθείτε καταρτίζουμε ειδικό πρόγραμμα διατροφής που να μεγιστοποιεί τις δυνατότητες σας ανάλογα με την ηλικία και το φύλο σας. 

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά από τις πρώτες προπονήσεις δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στον ασκούμενο/αθλητή. Αποφεύγουμε έτσι καταπονήσεις και κακώσεις που σας στερούν επιδόσεις ή χρόνο από την άσκηση και την υγεία σας γενικότερα.

Η διατροφή των αθλητών και των Αθλητικών Σωματείων είναι βασική για την απόδοση των αθλητών σε όλα τα επίπεδα ενός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Κάθε αθλητής έχει διαφορετικές ανάγκες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπίζονται εξατομικευμένα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το Ιατρικό ιστορικό, Ιατρικές εξετάσεις, να διενεργούνται Εργοσπιρομέτρηση και Βιοηλεκτρική Εμπέδιση και μετά να καταρτίζεται ειδικό διαιτολόγιο (ομαδικό ή ατομικό) ανάλογα με την αθλητική περίοδο/προετοιμασία ή αγώνα.

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 70 , 3ος όροφος

ΤΗΛ.: 27310 72272

info@drgotsisdiet.gr