Απώλεια βάρους

 

Ποτέ μέχρι σήμερα η απώλεια βάρους δεν ήταν τόσο απλή και μόνιμη διαδικασία όσο με την εφαρμογή της Δίαιτας Γκότσης.

 

Η απώλεια βάρους είναι μια σύνθετη βιοχημική διαδικασία που επηρεάζει ταυτόχρονα πολλά συστήματα του ανθρώπινου σώματος. Επηρεάζεται από πληθώρα νόσων αλλά και του τρόπου ζωής ή των διατροφικών μας συνηθειών. Διάφοροι «ειδικοί», νόμιμοι ή παράνομοι, συστήνουν υποθερμιδικές δίαιτες, χυμούς, τσάγια, άχρηστα χάπια που υπόσχονται θαύματα, ζώνες που καίνε λίπος, παπούτσια που σας κάνουν κομψούς, βότανα της άγριας φύσης ή απλά πείνα. Όλα αυτά τα ντύνουν με σοβαροφανή σχόλια και «έρευνες» για να σας πείσουν.
Το ανθρώπινο σώμα είναι προγραμματισμένο να αυξάνει το βάρος του και όχι να το μειώνει. Η απώλεια βάρους είναι σύνθετη διαδικασία γιατί ο οργανισμός μας επιστρατεύει τους βιοχημικούς μηχανισμούς του προκειμένου να ανακόψει την απώλεια πιστεύοντας ότι αν αυτό συνεχιστεί θα πεθάνουμε.
Βασικό στοιχείο της ελάττωσης του υπερβάλλοντος βάρους είναι η απώλεια μόνο λίπους με ταυτόχρονη προστασία της μυϊκής μάζας του σώματος. Οι υποθερμιδικές δίαιτες κάνουν το αντίστροφο και γι' αυτό είναι στο σύνολό τους επίπονες (πείνα, στέρηση, περιορισμοί) και τελικά αποτυχημένες. Αντί να μειώνουν το λίπος προκαλούν πρωτίστως μείωση του μυϊκού ιστού και κατόπιν μικρό ποσοστό μείωσης του μεγέθους των λιποκυττάρων του σωματικού λίπους. Έτσι όταν η προσπάθεια διακοπεί το άτομο καταλήγει με λιγότερα κιλά μυϊκής μάζας από όσα ξεκίνησε. Όμως ο μόνος ιστός που καταναλώνει ενέργεια είναι ο μυϊκός συνεπώς όταν αυτός μειώνεται το λίπος είναι πλέον αδύνατον να μειωθεί γι' αυτό και ξαναπαίρνουν πάντοτε τα χαμένα κιλά συν 5% επιπλέον λίπος στην θέση του χαμένου μυϊκού ιστού.

Να θυμάστε ότι υπάρχει αιτία για τα παραπανίσια κιλά και η απλή μείωσή τους δεν αποτελεί τη λύση. Η θεραπεία της αιτίας είναι ο στόχος μας και αυτό μας καθιστά ικανούς για την σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος σας, αισθητικού ή παθολογικού.

 

 

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 70 , 3ος όροφος

ΤΗΛ.: 27310 72272

info@drgotsisdiet.gr