Γηριατρική διατροφή

Γηριατρική διατροφή

Η Διατροφή στην τρίτη ηλικία αποκτά βαρύνουσα σημασία για τα αγαπημένα μας πρόσωπα αφού συντελεί στην ευζωία τους. Πολλές παθολογικές καταστάσεις απαιτούν θρεπτική υποστήριξη λαμβάνοντας υπ' όψη την ηλικία και την φαρμακευτική αγωγή του υπερήλικα.

Η εφαρμογή απλών διορθωτικών παρεμβάσεων στην διατροφή τους και η συνταγογράφηση των απαιτούμενων φαρμακευτικών συμπληρωμάτων είναι πολλές φορές αρκετά για να βελτιώσουν την υγεία των μεγαλυτέρων.

Στο γραφείο μας είμαστε σε θέση να μετράμε με απόλυτη ακρίβεια τις μεταβολικές ανάγκες και να παρέχουμε την απαραίτητη διατροφή.

 

 

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η σίτιση ασθενών με Νεφρική Νόσο και απαιτεί ειδική δίαιτα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα και να βελτιωθεί ο ρυθμός σπειραματικής διήθησης ή να μειωθούν οι αιμοκαθάρσεις και να παραταθεί το προσδόκιμο επιβίωσης.
Στο γραφείο μας αντιμετωπίζουμε όλα τα στάδια Χρόνιας Νεφρικής Νόσου σε συνεργασία με τον Νεφρολόγο σας και καθορίζουμε την ενδεδειγμένη διατροφή με σημαντικά αποτελέσματα. Έχουμε την δυνατότητα να μετράμε με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας τεχνολογία Βιοηλεκτρικής εμπέδισης, το οίδημα μεταξύ αιμοκαθάρσεων για αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια διακρίνονται σε αιμορραγικά και εμφρακτικά. Σε πολλές περιπτώσεις η ελλιπής αιμάτωση περιοχής του εγκεφάλου καταλείπει διάφορα συμπτώματα κινητικά, λόγου, μνήμης και ισορροπίας. Η παράλυση συγκεκριμένων εγκεφαλικών νευρικών συζυγιών προκαλεί αδυναμία μάσησης με κίνδυνο εισρόφησης κι ως εκ τούτου δυσκολία στην σίτιση αυτών των ασθενών.
Στο γραφείο μας αλλά και κατ' οίκον, υποστηρίζουμε τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς σας προκειμένου να υποστηρίξουμε την σίτισή του με τον επαρκέστερο τρόπο. Λαμβάνουμε υπόψη μας τις δυνατότητες τόσο του ίδιου του ασθενούς όσο και της οικογένειας ή του συνοδού για την καλύτερη κι ασφαλέστερη θρεπτική οδό και σύνθεση διαιτολογίου ή χορήγηση ειδικών διατροφικών σκευασμάτων.

Η κατάπτωση πολλές φορές επηρεάζεται αλλά οπωσδήποτε επηρεάζει την διατροφή των υπερηλίκων και επιβαρύνει την πορεία άλλων νοσημάτων που πιθανόν συνυπάρχουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάλληλη κι εξατομικευμένη σίτιση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εν γένει πορεία του ασθενούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μείωση της πυκνότητας του οστίτη ιστού κάνει τα οστά μας αδύνατα και ευάλωτα σε κατάγματα. Ιδιαίτερα στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων συνοδεύεται από οστεοπενία και εν συνεχεία οστεοπόρωση.

Προλάβετε την απώλεια ασβεστίου από τα οστά σας μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής κατάλληλης για τις δικές σας ανάγκες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το έμφραγμα προκύπτει από απόφραξη των τροφοφόρων αγγείων της καρδιάς με συνέπεια την αδυναμία αιμάτωσης του μυοκαρδίου μετά το σημείο της έμφραξης. Στην πλειονότητα των περιστατικών ο Καρδιολόγος, παράλληλα με την φαρμακευτική υποστήριξη, σας συστήνει απώλεια βάρους –διατροφή και άσκηση προκειμένου να μην επανασυμβεί αντίστοιχο επεισόδιο.

Πολλά νοσήματα μειώνουν δραστικά το σωματικό βάρος καταστρέφοντας τόσο το λίπος όσο και την μυϊκή μάζα με αποτέλεσμα ο ασθενής να γίνεται ευάλωτος σε νόσους, να εξασθενεί και να μειώνεται το προσδόκιμο επιβίωσης (ζει λιγότερα χρόνια από όσα θα ζούσε αν είχε φυσιολογικό βάρος).
Στο γραφείο μας αρχικά διερευνούμε τα αίτια της μείωσης του βάρους , μετράμε τον Μεταβολισμό και την Σύσταση του Σώματος κι εν συνεχεία προχωρούμε στην κατάρτιση διαιτολογίου συμπληρωμένου με ειδικά σκευάσματα για ταχύτερη αποκατάσταση. .

Να γνωρίζετε ότι είναι αρχικά πιο δύσκολο να αυξηθεί το βάρος σε έναν υποθρεπτικό παρά να μειωθεί σε έναν παχύσαρκο.

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΠΑΤΡΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Πλατεία Γεωργίου 'Α,40 1ος όροφος
ΤΗΛ. 2610 000580

info@drgotsisdiet.gr