Μετρήσεις

Για να είναι επιτυχής μια προσπάθεια μείωσης του βάρους, ρύθμισης του σακχάρου, αύξησης της μυϊκής μάζας, μείωσης της κυτταρίτιδας, αντιμετώπισης νόσων κ.ο.κ πρέπει πρώτα να μετρήσουμε τις Μεταβολικές Ανάγκες του οργανισμού για να ξέρουμε ΠΟΣΟ πρέπει να τον ταΐσουμε.
Την πραγματική σύσταση του σώματος δηλ. πόση είναι η μυϊκή μάζα, πόσο το λίπος αν υπάρχει εξωκυττάριο υγρό (κατακρατήσεις) κλπ για να γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόβλημα και πόσο λίπος πρέπει να χαθεί.

 

ΕΡΓΟΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Στο γραφείο μας χρησιμοποιούμε το Εργοσπιρόμετρο COSMED PFT CPET .
Αποτελεί το Golden Standard στην μέτρηση του Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας (Μεταβολισμού). Είναι Πνευμονολογικό μηχάνημα το οποίο μετρά αν δευτερόλεπτο το Οξυγόνο που εισπνέουμε και το Διοξείδιο του Άνθρακα που εκπνέουμε.
Έχει την δυνατότητα πολλαπλών εφαρμογών, όμως ειδικότερα για το πρωτόκολλο μέτρησης του Μεταβολισμού (RMR) διενεργεί:
- μέτρηση Μεταβολισμού ανά δευτερόλεπτο
- μέτρηση ταχύτητας αερισμού και όγκου αερίων (πνευμονική λειτουργία)
- μέτρηση καύσης τριγλυκεριδίων και γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο,
- αξιολόγηση θυρεοειδικής λειτουργίας κλινικά

Έτσι γνωρίζουμε εξ αρχής πως και με πόσες θερμίδες πρέπει να είναι το διαιτολόγιο σας για να χάσετε κιλά ή να τραφείτε ανάλογα με την πάθησή σας.

Νόσοι όπως ο Υποθυρεοειδισμός, ο Υπερθυρεοειδισμός, οι πολυκυστικές ωοθήκες , ο Σακχαρώδης Διαβήτης καθώς και η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση ή απλά η δίαιτα και η καθιστική ζωή μεταβάλλουν τον Μεταβολικό Ρυθμό (πόσες θερμίδες καίμε) και κάθε προσπάθεια υπολογισμού του με εξισώσεις ή απλά μηχανήματα είναι αρκετά λανθασμένη.
Το Εργοσπιρόμετρο έχει μεγάλες δυνατότητες διενέργειας εργομετρικών τέστ σε επαγγελματίες αθλητές και ομάδες.
Η μέτρηση του Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας αποτελεί τον μοναδικό τρόπο κλινικής εκτίμησης της θυρεοειδικής λειτουργίας. Έτσι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν χρειάζεστε αγωγή ή αν η αγωγή που ακολουθείται είναι δοσολογικά κατάλληλη.
Μέτρηση υψηλής ακρίβειας ιδιαιτέρως χρήσιμη σε Ενδοκρινολόγους για τον έλεγχο της χορηγούμενης φαρμακευτικής υποκατάστασης σε θυρεοειδική νόσο.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

Μέτρηση Σύστασης Σώματος με την μέθοδο Βιοηλεκτρικής Εμπέδισης (ΒΙΑ) με τον πολυκάναλο Αναλυτή QUADSCAN 4000.
Μπορούμε να μετρήσουμε με υψηλή ακρίβεια όχι απλά το ποσοστό λίπους αλλά πόσα κιλά/γραμμάρια λίπους – μυών - οιδήματος έχετε στο σώμα σας συνολικά ή /και στα τμηματικά (πόδια, χέρια, κορμός, κλπ). Έτσι η μεταβολή του βάρους σας δεν είναι μόνο κιλά (έχασα τόσα κιλά) αλλά και από ποιούς ιστούς προέρχονται αυτά.
Ιδιαίτερα χρήσιμο σε αθλητές αλλά και ασθενείς με συχνές μεταβολές στο βάρος τους.
Ιδιαίτερα χρήσιμο και σε πάσχοντες όπως οι νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση, καρδιοπαθείς υπό αγωγή με διουρητικά, τραυματίες, χειρουργημένοι, αθλητές σε αποκατάσταση κ.α.

Πολλές φορές το πρόβλημα δεν είναι το παραπανίσιο λίπος αλλά η μικρή μυϊκή μάζα.

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 70 , 3ος όροφος

ΤΗΛ.: 27310 72272

info@drgotsisdiet.gr