Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσθετες Εξετάσεις

Στην προσπάθεια ανεύρεσης της αιτίας μιας νόσου (και η Παχυσαρκία είναι νόσος) απαιτούνται περεταίρω εξετάσεις ή παραπομπές σε άλλες Ιατρικές ειδικότητες.


Ο Υποθυρεοειδισμός είναι μια συνήθης αιτία παραπάνω κιλών ως εκ τούτου είναι πιθανό να σας ζητηθεί αιματολογικός έλεγχος των θυρεοειδικών ορμονών και αντισωμάτων καθώς και υπέρηχος θυρεοειδούς αδένα. Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών συχνά προσκαλεί ινσουλινο-αντίσταση και υπερβάλλον βάρος, επίσης θα σας ζητηθεί αντίστοιχος ορμονολογικός έλεγχος. Ανάλογος έλεγχος κατά την κρίση του Ιατρού δυνατόν να απαιτηθεί σε πολλά άλλα νοσήματα.

 


Γνωρίζετε ότι καμία προσπάθεια απώλειας βάρους δεν θα είναι επιτυχής αν πρώτα δεν ανευρεθεί (αν υφίσταται) και δεν ρυθμιστεί η νόσος που προκάλεσε την συσσώρευση τους.
Η διερεύνηση των τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών γίνεται στοχευμένα με ανίχνευση συγκεκριμένου αντισώματος κάθε φορά καθώς και με συνδρομή Αλλεργιολόγου.
ΠΡΟΣΟΧΗ τα τεστ δυσανεξίας που αποφαίνονται για δήθεν αλλεργίες και παχυσαρκία είναι παντελώς ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ και δεν αξιολογούνται.