Διατροφή θηλασμού

 

 

                                                           Η περίοδος της κύησης ακολουθείται από την περίοδο του θηλασμού. Η περίοδος αυτή είναι εξίσου σημαντική με την προηγούμενη της κύησης γιατί αναπτύσσονται ψυχοσυναισθηματικά δεσμά μεταξύ μητέρας παιδιού και προσλαμβάνονται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν το παιδί από χρόνια νοσήματα (παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, σακχαρώδης διαβήτης ΙΙ, κα) αλλά και την μητέρα (καρκίνος του μαστού).

 

Ο θηλασμός από μόνος του επιφέρει μία αύξηση των ενεργειακών αναγκών της μητέρας, κατά 500kcal περίπου, ημερησίως πράγμα το οποίο συμβάλει στην μείωση του σωρευμένου κατά την εγκυμοσύνη λίπους. Όμως απαιτεί ισορροπημένη, σε θρεπτικά συστατικά, διατροφή απαλλαγμένη από ουσίες που περνούν στο μητρικό γάλα.
Στο γραφείο μας στηρίζουμε τον Μητρικό θηλασμό και υποστηρίζουμε διατροφικά τις θηλάζουσες μητέρες αφού είμαστε σε θέση να μετρήσουμε ακριβώς τις θερμιδικές τους ανάγκες διενεργώντας Εργοσπιρομετρία.
Σε κάθε περίπτωση η διακοπή του θηλασμού μεταβάλει και τις ανάγκες της μητέρας με ανάλογες διορθώσεις και στο διαιτολόγιό της.

Επικοινωνία

Ευθύμιος Β. Γκότσης,DVM

Κλινικός Διαιτολόγος BSc, MSc

ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 177 (Μετρό Κατεχάκη)

Φοίνικας - Φροντίδα Καρκινοπαθών

3ος όροφος

ΤΗΛ.:  2155600155 6974861596

ΣΠΑΡΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΟΥ 70 , 3ος όροφος

ΤΗΛ.: 27310 72272

info@drgotsisdiet.gr