Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

                                                                              Η εικόνα του γυναικείου σώματος , ανεξαρτήτου ηλικίας, παίζει σημαντικό ρόλο στον ψυχισμό της και επηρεάζει τις διαπροσωπικές της σχέσεις και την αυτοεκτίμησή της.
Η κυτταρίτιδα προκαλείται από την όψη που αποκτά το δέρμα κατόπιν εναπόθεσης λιπο-δυστροφικών κυττάρων στον υποδόριο ιστό και έχει μόνο αισθητικές επιπτώσεις. Είναι δύσκολο συντηρητικά να την εξαλείψεις και οι προσπάθειες είναι περισσότερο επιτυχείς όσο νωρίτερα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται βασικές υγιεινο-διαιτητικές αρχές.

 

Επηρεάζεται από αλλαγές του βάρους, εγκυμοσύνη, καθιστική ζωή, διατροφή, κληρονομικά αίτια, εμμηνόπαυση, ηλικία, κα. Μείωση του σωματικού βάρους, σωστή ισορροπημένη διατροφή και αντίστοιχη άσκηση. Η ενέσιμη θεραπεία προσφέρει κατά περίπτωση από 10 - 30% στην βελτίωση του αισθητικού αποτελέσματος.
Η αντιμετώπισή της είναι αργή αλλά μόνιμη και περιλαμβάνει ειδική Διατροφή με έμφαση στο είδος των τροφίμων, στην περιεκτικότητά τους σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά και μικροστοιχεία σε συνδυασμό με ήπια άσκηση. Γαλακτώματα, κρέμες και ενυδατικές λοσιόν κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα ανεξαρτήτου κόστους, ήπια ενυδάτωση ΜΟΝΟ, η οποία αδυνατεί να εισχωρήσει στον υποδόριο ιστό και να εξαλείψει τα λιποδυστροφικά κύτταρα, γιατί η δράση τους είναι απλά επιφανειακή.